Jak podawać potrawy?
Przygotowując domową uroczystość to ty jesteś kucharką i szefem kuchni, ty ustalasz menu, wybierasz przepisu i zestawiasz potrawy.
Często pojawia się problem dotyczący tego, jak podawać gościom potrawy – czy nakładać im porcje na talerz czy pozwolić na to, by sami siebie obsługiwali.
W przypadku imprez przygotowywanych w domu odpowiedź jest jedna -goście poradzą sobie sami.
Twoje zadanie polega na bogatym zastawieniu stołu, a cała reszta potoczy się sama.
Twój dom to nie restauracja, w której kelner podaje klientom już nałożoną porcję posiłku.
Inaczej wygląda jednak sprawa, jeżeli częstujesz gości bardziej wymyślnymi potrawami, które wymagają np.
specjalnej dekoracji czy podania. Rozwiązaniem może być skorzystanie z najlepszej restauracja polska warszawa.
Możesz wówczas zanosić swoim gościom talerze nowoczesne z nałożonym już daniem, jednak nie jest to rozwiązanie zalecane przy większych imprezach organizowanych w domu.
Musiałabyś wówczas spędzić dużo czasu na nakładaniu i przygotowywaniu osobnych porcji, a przecież twoja rola polega także na dotrzymywaniu towarzystwa gościom, a nie na ciągłym przesiadywaniu w kuchni.
dekoracje cukiernicze